طریقه عملکرد پکیج چگونه است؟

طریقه عملکرد پکیج چگونه است؟

در زمان های قدیم برای تامین آبگرم و همچنین برای گرم کردن منازل از سیستم های بسیار قدیمی مانند کرسی، بخاری و غیره استفاده می کردند. البته این روزها هم بسیاری از مردم در منازل خود از بخاری استفاده می کنند، اما با پیشرفت بشر و ساختن ساختمان با معماری های جدید، پکیج و طریقه عملکرد پکیج، وارد دنیای ما شد.

البته ملزم به گفتن این نکته هم هستم که بهره گیری از پکیج فقط و فقط به خاطر مدرن بودن نیست بلکه دارای فواید و معایب است. در این مطلب، تلاش بر این دارم تا شما عزیزان را ترغیب کنم تا با پکیج و طریقه عملکرد پکیجرو انواع مختلف آن آشنا شوید. اگر قصد خرید، نصب و یا تعمیر پکیج را دارید، این مطلب برای شما مفید خواهد بود.

امروزه پکیج، مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است، که علاوه بر اینکه نیازی به لوله کشی بزرگ ندارد، همچنین جایگزین خوبی برای آبگرمکن های قدیمی و بقیه وسایل گرمایشی است و از لحاظ ظاهری هم، شکیل تر می باشند، در این مقاله قصد داریم که یکسری مطالب مفید درباره مفهوم کلی پکیج، انواع پکیج و از همه مهم تر، طریقه عملکرد پکیج و نحوه نصب و نگهداری آن را در اختیار شما قرار دهیم، خواهشمندیم برای آشنایی با این مطالب با ما همراه باشید…

مفهوم کلی پکیج چیست؟

پکیج یک سیستم گرمایشی است، که این روزها بجای موتورخانه که اکثر افراد از آن برای گرم کردن آب مصرفی منازل و گرم کردن محیط اطراف استفاده میکنند، کاربرد دارد. پکیج، نسبت به آبرگرمکن و بخاری و سایر وسایل گرمایشی قدیمی، کوچک و فضای زیادی را اشغال نمی کند. در هر واحد مسکونی ملزم به نصب پکیج جداگانه می باشد. پکیج ها دارای سایز های مختلف و همچنین انواع مختلفی می باشد که هرکدام کارکرد مخصوص خود را دارد.

طریقه عملکرد یک پکیج چگونه است؟

طریقه عملکرد پکیج در فصل زمستان و فصل تابستان متفاوت است، به نحوی که در فصل تابستان مدار گرم کننده به صورت خورکار کار میکند یعنی در صورت لزوم ما می توانیم حتی در فصل گرما هم از آب گرم استفاده کنیم اما در فصل زمستان، توسط مدار حرارتی، آب مورد نیاز را گرم می کند. پکیج ها علاوه بر اینکه آب گرم مصرفی منازل و یا ادارات را تامین میکند، وظیفه گرم کردن آب رادیاتورها را هم بر عهده دارد، اما بیشترین جنبه کاربردی آن فراهم سازی آب گرم منازل و ادارات می باشد.و لازم به ذکر است که نصب پکیج، راه اندازی آن و همینطور تعمیر پکیج یکی از کارهایی که باید به درستی انجام شود.

پکیج هم تقریبا کارکردی شبیه آبگرمکن دارد به این دلیل که شما هر زمان که شیر آب را باز می کنید، سنسور جریان آب فعال شده و به کمک جرقه ای پکیج روشن می شود از طرفی دیگر، سنسور دیگری هم وجود دارد که با دریافت دستور از سنسور فعال شده، آب گرم رادیاتور را قطع کرده و به مبدل حرارتی اجازه گرم کردن آب را می دهد.

این فرآیند به کمک لوله های پبچ در پبچ، که آب از آن عبور میکند، انجام می شود. در حقیقت، آب موجود در این لوله ها به کمک گرمای ایجاد شده توسط مبدل حرارتی که شما دمای آن را مشخص کردید به ترموستات می رسد. این هم یک مطلب کلی درباره طریقه عملکرد پکیج بود، در ضمن تعمیر پکیج، جزو تعمیر سیستم های گرمایشی محسوب می شود. حالا می خواهیم سری به انواع پکیج بزنیم…

بررسی مزایا و معایب پکیج

پکیج هم مانند سایر وسایل گرمایشی، دارای مزایا و معایبی است که قبل از خرید باید به آن توجه کرد. ما در این بخش به شما کمک می کنیم تا با تعدادی از مزایا و معایب آن آشنا شوبد…

مزایای خرید پکیج

  • صرف جویی در انرژی مصرفی
  • دسترسی راحت به پکیج
  • نیاز نداشتن به عایق کاری
  • تنظیم درجات آن به صورت دلخواه
  • بی صدا کار کردن
  • فراهم کردن سریع و همیشگی آبگرم
  • امنیت بالا
  • پایین بودن هزینه تعمیرات
  • پایین بودن هزینه انرژی
  • مدیریت مدبرانه پکیج در انرژی
  • فضاگیر نبودن

و یکسری معایب آن که شامل :

  • داشتن عمر کوتاه نسبت به موتورخانه
  • داشتن عملکرد پایین در متراژهای خیلی بالا
  • اشغال کردن قسمتی از فضا منزل

شناخت انواع پکیج و عملکرد آنها

پکیج دیواری :

پکیچ دیواری یکی از رایج ترین وسایل سیستم گرمایشی است، که امروزه بسیاری از آن بهره می برند. استفاده از این سیستم گرمایشی به منظور تامین آب گرم و همچنین انتقال گرما به محیط انجام می شود. پکیج دیواری آن هم از نوع فن دارش با استانداردهای معتبر دنیا همخوانی دارد. در ضمن تلفیق کردن پکیج دیواری با اسپلیت با استفاده از یک مخزن آب گرم در صرفه جویی انرژی، گرمایش بهتر و ارزان تری را می تواند برای مصرف کننده فراهم آورد، و همچنین کارکرد پکیج دیواری در فصل های سرما و گرما با هم متفاوت است.

پکیج دیواری چیست؟

پکیج زمینی :

پکیج زمینی به دلیل داشتن یک مخزن اضافی برای ذخیره آبگرم، برای منازل خیلی بزرگ که بیشتر از دو حمام دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این مدل از پکیج دارای دو نوع مشعل دار که بیشتر برای خانه های متراژ پایین و بدون مشعل که برای خانه هایی با متراژهای بالاتر است، کاربرد دارند، و بدون مشعل آن به تنهایی، دارای سه مدل مختلف اعم از گازی، دوگانه سوز وگازوئیل می باشد. این نوع پکیج دارای اندازه و انواع مختلفی است که بنا به درخواست متقاضیان خریداری می شود.

مقاله مرتبط: نصب شوفاژ

یکی از انواع پکیج های گرمایشی خانگی

پکیج تک مبدله :

در پکیج های دیواری تک مبدله، تنها یک مبدل حرارتی مابین آب و شعله وجود دارد. هم در آب گرم مصرفی و هم در آبگرم سیستم گرمایشی برای انتقال گرما به وسیله همان تک مبدله فراهم می شوند که همین امر باعث رسوب گیری بالای مبدل حرارتی می شود.

پکیج دو مبدله :

در این نوع از پکیج دیواری، دو مبدل حرارتی مابین آب و شعله قرار دارد، پکیج دو مبدله، آبگرم مصرفی را به کمک آبگرم ایجاد شده، در تک مبدله گرم می کند که انجام همین کار باعث رسوب گیری کم تر نسبت به تک مبدله می باشد.

پکیج دارای خنک کننده (فن) :

هنگام نصب پکیج مجهز به خنک کننده باید طول لوله های دودکش بالای 4 متر باشد. اکسیژن مورد نیاز برای اشتعال، با کمک دیواره خارجی دودکش با استفاده از هوای بیرون وارد دستگاه می شودو مواد به وجود آمده از اشتعال هم توسط دیواره خارجی دودکش، از دستگاه خارج می شود.

پکیچ بدون خنک کننده :

پکیج های بدون فن، اکسیژن مورد نیاز خود را برای اشتعال از خود محل نصب پکیج برطرف می کنند. و مواد به وجود آمده توسط اشتعال از خروجی دودکش خارج می شود. این نوع از پکیج بیشتر برای ساختمان های داراری دودکش مناسب و سالم کاربرد دارد. پکیج بدون فن بیشتر در تراس و یا بالکن نصب می شوند.

طی کردن مراحل نصب پکیج

زمانی که شما شروع به نصب پکیج می کنید، در مرحله اول باید هواگیری سیستم را به وسیله یک پیچ مشکی رنگ روی شیر انجام دهید چون فراموش کردن آن باعث به وجود آورنده مشکلاتی می شود که به پمپ و مبدل حرارتی شما آسیب وارد می کند. در مرحله دوم دفترچه راهنمای آن را بیرون آورده و به دقت مطالعه کنید.

برای نصب پکیج حتما با فاصله 40 متری از دیوار زیر شکاف دودکش انجام شود، شابلون ها را از روی دیوا جدا کرده و نقاطی که نیاز به سوراخ شدن دارند را علامت گذاری کنید و با وسیله مناسب دیوار را سواخ کرده و قطعات مورد نیاز اعم از رولپلاک، پیچ ها و قلاب آویز را در جاهای علامت گذاری شده وصل کنید و سپس خود پکیج را در جای خود نصب کنید.

شیلنگ ها و شیر فلکه ها را به منظور آبگیری پکیج راه اندازی کنید و بعد از انجام تمامی مراحل باید به سراغ درست کردن ارتباط دودکش برویم. لازم به ذکر است که بگویم دستگاه باید در جاهایی قابل دسترس نصب شود. احیاناً اگر دستگاه داخل کابینت باشد، کف و سقف کابینت باید برداشته شود تا هوا مورد نیاز به پکیج برسد و به فاصله5 الی 10 سانتی متر از طرف دیوار فاصله داشته باشد.

نحوه نصب پکیج دیواری و طریقه عملکرد آن در داخل کابینت

کلام آخر

در این مقاله ما یادگرفتیم که پکیج یک وسیله گرمایشی است که توسط آن آبگرم مصرفی و همچنین برای تامین گرما می توانیم از آن بهره ببریم. پکیج که این روزها جای موتور خانه را گرفته، طرفداران زیادی را به خاطر انرژی مصرفی پایین، سایز کوچک، فضایی زیادی اشغال نکردن ودسترسی راحت برای تعمیر، را به خود جذب کرده است.

در این مطلب با انواع پکیج چه از نظر کارایی و چه از نظر مبدل های حرارتی و چه از نظر سوخت با آنها آشنا شدیم، مزایا و معایت آن را درک کردیم و همچنین به نحوه نصب پرداختیم. پکیج هم مانند بسیاری از وسایل گرمایشی و سرمایشی نیاز به تعمیر دارد که باید آن را به متخصصین ماهر شرکت فنی مهندسی تهویه گستر راگا بسپاریم تا شما را در هر زمینه ای راهنمایی کنند.

مینا اصغری
مهندس مکانیک و کارشناس سیستم های تهویه متبوع


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×