مقایسه پکیج دیواری و زمینی
پکیج ها از دستگاه های پرطرفداری هستند، که امروزه در بسیاری از ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی و… به چشم می خورند. این سیستم ها به دو نوع پکیج دیواری و پکیج زمینی تقسیم بندی می شوند، که هر کدام از آنها دارای مزایا و معایب مختص به خود هستند. در این مقاله قصد داریم علاوه بر معرفی انواع پکیج ها به بررسی و مقایسه انواع پکیج دیواری و پکیج زمینی بپردازیم.
به دلیل کاربرد فراوانی که پکیج ها در ساختمان های اداری، مسکونی و… دارند، از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. به طور کلی پکیج ها به دو دسته اصلی تقسیم بندی می شوند که هر یک از آنها دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند. در این مطلب، پیش از بررسی انواع پکیج و تفاوت های آنها به مقایسه پکیج دیواری و پکیج زمینی پرداخته و سپس ویژگی های هریک از انواع آن را مورد بررسی قرار می دهیم.
جدول محتوایی
پکیج چیست؟
امروزه پکیج ها نقش بسیار مهمی را در ساختمان ها ایفا می کنند. پکیج دستگاهی است که جایگزین موتورخانه ها شده و برخلاف موتورخانه ها که به صورت مرکزی کار می کنند، پکیج ها کاملا مستقل و مجزا به تامین آب گرم مصرفی ساختمان و آب گرم مورد نیاز شوفاژها می پردازند.
پکیج ها در مقایسه با موتورخانه ها فضای کمتری را به خود اختصاص می دهند و به همین دلیل است طرفداران بیشتری دارند. با به کارگیری پکیج ها دیگر راه اندازی لوله کشی های پیچیده و طولانی کنار رفت و آب گرم مورد نیاز سیستم های گرمایشی هر واحد از ساختمان به طور مستقل فراهم شد.
انواع پکیج کدامند؟
پکیج ها به دو نوع پکیج دیواری و پکیج زمینی دسته بندی می شوند. هر یک از انواع این پکیج ها دارای ویژگی های خاصی هستند، که هر کدام را از دیگری متمایز می کند. شناخت این تفاوت ها می تواند نه تنها در طرز استفاده و انتخاب صحیح پکیج ها مفید باشد، بلکه در پروسه تعمیر پکیج هم بسیار کمک کننده خواهد بود. این ویژگی ها سبب ایجاد تفاوت هایی بین این دو مدل از پکیج ها شده است، که در این مقاله می خواهیم به مقایسه آنها بپردازیم.
مقایسه پکیج دیواری و پکیج زمینی
پکیج دیواری و پکیج زمینی را می توان براساس متغیرهای متفاوتی مقایسه کرد، که در این بخش به توضیح مختصری از این تفاوت ها پرداخته ایم.
نصب و راه اندازی پکیج دیواری و زمینی
در رابطه با نصب و راه اندازی این سیستم های گرمایشی می توان گفت نصب پکیج دیواری در مقایسه با پکیج زمینی به مراتب امر راحت تری است.این نوع از پکیج ها به دلیل اینکه در هر واحد به صورت مجزا نصب می شوند، فضای زیادی را اشغال نمی کنند و می توان آنها را در آشپزخانه یا حتی تراس نصب کرد.
اما پکیج های زمینی به علت اینکه برای نصب آنها باید همانند موتورخانه ها فضایی مجزا در نظر گرفته شود و در محیطی خارج از واحدهای ساختمان نصب شوند، در نتیجه سیستم نصب و راه اندازی پیچیده تری را در مقایسه با پکیج های دیواری دارند. پکیج گرمایشی زمینی به صورت سیستم حرارت مرکزی در ساختمان ها عمل می کنند و برای تمامی واحدهای ساختمان به صورت مشاع می باشد.
زیبایی و نمای ظاهری
از نظر زیبایی و نمای ظاهری در بین این دستگاه ها باید گفت که پکیج دیواری از این جهت گزینه مناسب تری برای انتخاب می باشد. پکیج های دیواری فضایی به اندازه یک کابینت را اشغال می کنند که به دلیل همین ویژگی است که می توان آنها را به راحتی و بدون در نظر گرفتن فضای زیاد در داخل منازل نصب کرد. این پکیج ها در اندازه و ابعاد مختلفی تولید می شوند که این مزیت آنها باعث می شود که طراحی و نمای ظاهری منازل به هم نریزد.
پکیج زمینی به دلیل اینکه در اندازه های بزرگی تولید می شود و در دسته سیستم های گرمایشی مرکزی قرار می گیرد، نمی توان گفت که زیبایی و نمای ظاهری خوبی را به فضا می بخشد. این سیستم ها به صورت مجزا در کنار سایر تجهیزات گرمایشی در محلی خاص قرار می گیرند و در دید عمومی قرار ندارند.
بازدهی بالای انرژی و راندمان کاری
در مورد بررسی انواع پکیج ها از نظر میزان بازدهی انرژی و راندمان کاری باید گفت که هر دو نوع سیستم های گرمایشی دیواری و زمینی نسبت به موتورخانه ها راندمان کاری به شدت بالایی را دارند، اما در مقایسه با همدیگر، پکیج های زمینی بازدهی گرمایشی بالاتری برخوردار هستند، که همین امر باعث می شود از آنها در ساختمان های بزرگ،خانه های ویلایی و مجتمع ها به کار گرفته شود.
از پکیج های دیواری بهتر است در محیط هایی استفاده شود که متراژ آنها متوسط بوده و برای مکان هایی که متراژ خیلی بالایی ندارند و به ظرفیت گرمایشی خیلی بالایی هم جهت تامین آب گرم مصرفی و شوفاژ نیاز نیست، مناسب می باشند. در نتیجه به استفاده از این نوع پکیج ها در آپارتمان ها و منازل گزینه مناسبی است.
تولید صدا و آلودگی صوتی
اگر بخواهیم پکیج های دیواری و پکیج زمینی را در زمینه تولید صدا و آلودگی صوتی مورد بررسی قرار دهیم، لازم است به شما بگوییم که پکیج های زمینی در مقایسه با پکیج های دیواری صدای بلندی را از خود تولید می کنند و به همین دلیل است که آنها را معمولا در محل هایی مانند زیرزمین یا پارکینگ ساختمان نصب می کنند، این در حالی است که پکیج دیواری فاقد چنین ویژگی ای می باشد و از خود صدایی تولید نمی کند.
بررسی مزایا و معایب پکیج دیواری
هر سیستم گرمایشی یکسری مزایا و معایب خاص خود را دارد، که بسیاری از افراد برای خرید پکیج دیواری بدان توجه می کنند. مهم ترین مزایا و معایب پکیج دیواری به شرح زیر می باشد:
مزایای پکیج دیواری
- در ابعاد و اندازه های کوچک طراحی و ساخته می شوند و فضای زیادی از محیط را اشغال نمی کند و برای آپارتمان های زیر 70 متر مناسب است.
- امکان نصب پکیج دیواری در داخل و خارج از واحد
- مستقل بودن هر واحد از ساختمان
- نصب و راه اندازی راحت
- دسترسی آسان برای تعمیر و سرویس پکیج دیواری
- بالا بودن راندمان کاری نسبت به موتورخانه
- بی سر وصدا
معایب پکیج دیواری
- اشغال کردن فضایی از خانه
- نیاز به اجرای دودکش
- پایین بودن عمر مفید دستگاه
- نداشتن منبع ذخیره آب
- پایین بودن توان حرارتی و گرمایشی نسبت به پکیج های زمینی
بررسی مزایا و معایب پکیج زمینی
هر سیستم گرمایشی یکسری مزایا و معایب خاص خود را دارد، که بسیاری از افراد برای خرید پکیج زمینی بدان توجه می کنند. مهم ترین مزایا و معایب پکیج زمینی به شرح زیر می باشد:
مزایای پکیج زمینی
- توان حرارتی بالاتری نسبت به پکیج دیواری دارد و برای ساختمان ها و آپارتمان های بزرگ مناسب می باشد.
- داشتن منبع ذخیره آب
- از نظر قیمت بسیار مقرون به صرفه است و هزینه های سرویس و نگهداری از آن هم نسبت به پکیج دیواری بسیار پایین می باشد.
- پایین بودن مصرف انرژی
معایب پکیج زمینی
- در ابعاد و اندازه های بزرگ طراحی و ساخته می شوند و به هیچ وجه برای محیط های با متراژ پایین توصیه نمی شود.
- اگر پکیج زمینی از نوع فن دار باشد، سر و صدای زیادی از خود تولید می کند.
- عدم توانایی فرد برای تنطیم دمای دلخواه
- و سایر معایب این نوع از سیستم های گرمایشی
حال که پکیج دیواری و زمینی را با هم مقایسه کردیم و با مهم ترین مزایا و معایب آنها آشنا شدید، بهتر می توانید تفاوت بین این دو سیستم گرمایشی را درک کنید و با اطلاعات کسب کرده بهترین پکیج را انتخاب کنید.
هنگام خرید پکیج چه مواردی را باهم مقایسه کنیم؟
برای انتخاب و خرید بهترین پکیج باید به یکسری نکات مهم توجه کنید، که در این قسمت از مقاله به معرفی آنها می پردازیم.
- مقایسه گارانتی و ضمانت پکیج ها : ممکن است پکیج شما به مرور زمان دچار مشکل شود و قطعات آن آسیب ببیند. هزینه تعمیر و سرویس پکیج بسیار هزینه بر است، پس هنگام خرید پکیج به این نکته توجه داشته باشید، که پکیج خود را از چه شرکتی خریداری می کنید. همچنین شرایط ضمانت نامه را بررسی کنید و ببینید که شرکت تولیدکننده چه مواردی را تحت پوشش خود قرار می دهد.
- مقایسه کارایی پکیج ها : بسیاری از افراد حدودا 90% از آنها هنگام انتخاب سیستم های گرمیشی به کارایی آن توجه می کنند. برای کاهش هزینه و مصرف انرژی کارایی، پکیج زمینی و پکیج دیواری را باهم مقایسه کنید.
- مقایسه نظرات و رتبه بندی پکیج های گرمایشی : هنگام خرید انواع پکیج، برای داشتن بهترین انتخاب، نظرات سایر افرادی که از آن برند و یا مدل استفاده کرده و راضی بوده اند را در نظر بگیرید.
- مقایسه قیمت پکیج ها : اکثر افراد هنگام خرید پکیج قیمت آن را در نظر می گیرند. قیمت این نوع از سیستم های گرمایشی نسبت به مدل، اندازه و سازنده آن باهم متفاوت هستند. بنابراین؛ می توانید از کارشناسان مشاوره حرفه ای بگیرید و چندین قیمت را باهم مقایسه کنید و در نهایت، پکیجی متناسب با بودجه خود را تهیه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به منبع انگلیسی آن مراجعه کنید.
کدام پکیج برای شما مناسب تر است؟
برای پاسخ دادن به این سوال لازم است، که معیارهای بسیاری را در رابطه با پکیج زمینی و پکیج دیواری مورد بررسی قرار دهیم. برای انتخاب پکیجی مناسب با فضای شما، نیاز است که موارد بسیاری را در نظر گرفت. مواردی نظیر متراژ ساختمان، ظرفیت گرمایی مورد نیاز ساختمان جهت فراهم نمودن آب مصرفی و آب گرم شوفاژها، محل نصب و راه اندازی پکیج، راندمان کاری دستگاه و… از این دسته نکاتی هستند، که باید در هنگام خرید پکیج به آنها دقت کنید تا بتوانید مناسب ترین انتخاب را داشته باشید.
اهمیت سرویس و تعمیر پکیج دیواری و زمینی
به دلیل نقش مهمی که پکیج دیواری و پکیج زمینی در فراهم نمودن آب گرم مورد نیاز شوفاژها و همچنین آب گرم مصرفی ساختمان ایفا می کنند، عملکرد صحیح آنها موضوع مهمی به شمار می آید. در صورت بروز کوچک ترین مشکل در پکیج ها باید در کوتاه ترین زمان ممکن به تعمیر آن بپردازید، زیرا سبب اخلال و مشکل در ساختمان و سلب آرامش ساکنین خواهد شد.
جهت سرویس و تعمیر پکیج دیواری و پکیج زمینی باید به افراد متخصص و مجرب مراجعه کنید زیرا در صورت سپردن این کار به افراد مبتدی ممکن است خسارت های بیشتری به این سیستم وارد شود. ما در تهویه گستر راگا با بهره گیری از افرادی ماهر و حرفه ای به صورت شبانه روزی و 24 ساعته آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید