روش های رسوب زدایی آبگرمکن

روش های رسوب زدایی آبگرمکن

آبگرمکن ها به دلیل وجود املاح در آب، همواره در خطر رسوب بستن و کاهش فشار آب هستند. شناخت روش های رسوب زدایی آبگرمکن دیواری و ایستاده می تواند شما را از شر این مشکل و هزینه های مرتبط با آن خلاص کند. آبگرمکن ها به دلیل نقش مهمی که در آسایش و رفاه ساکنین یک ساختمان ایفا می کنند؛ از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

این تجهیزات ممکن است به مرور زمان دچار مشکلاتی نظیر ایجاد رسوب در مسیر لوله ها و بخش های داخلی شوند، در نتیجه در نظر گرفتن راه حل مناسب جهت مقابله با رسوب گرفتن آبگرمکن ها امری ضروری است. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی را درباره روش های مقابله با رسوب بستن آبگرمکن در اختیار شما قرار دهیم.

آشنایی با آبگرمکن

برای درک بهتر روش های رسوب زدایی آبگرمکن بهتر است ابتدا با ساختار، انواع و بخشهای مختلف آبگرمکن آشنا شویم. همانطور که از اسم این وسیله پیداست، آبگرمکن وسیله ای برای گرم کردن آب مصرفی مورد نیاز در منازل است که نوعی سیستم های گرمایشی محسوب می شود. از آب گرم تولید شده توسط آبگرمکن استفاده های بسیاری در منازل و واحدهای صنعتی می شود.

هدف اصلی استفاده از آبگرمکن ها در منازل فراهم ساختن آب گرم مورد نیاز برای مصارف بهداشتی نظیر شست وشو و موارد مشابه دیگر در زندگی روزمره است. به همین دلیل بسیار واضح است، که عدم کارکرد صحیح آبگرمکن می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد و در نتیجه تسلط به تعمیر آبگرمکن و سایر خدماتی مانند تعمیر پکیج و موارد مرتبط با آنها نظیر رسوب زدایی آبگرمکن می تواند در مواقع بسیاری، از کاربرد فراوان برخوردار باشد.

یک آبگرمکن دیواری

شناخت انواع آبگرمکن با هدف یادگیری رفع رسوب

آبگرمکن ها انواع مختلفی دارند و براساس متغیرهای خاص می توان آنها را در گروه های متفاوتی قرار داد. این وسایل گرمایشی را براساس مدل و نوع سوختی که استفاده می کنند، در دو گروه مختلف طبقه‌بندی می کنند. شناخت انواع مختلف این تجهیزات برای تعمیرکاران ارائه دهنده خدمات رسوب زدایی آبگرمکن امری بسیار مهم است. آبگرمکن ها براساس محل نصب به دو دسته دیواری و ایستاده تقسیم بندی می شوند. در این قسمت به معرفی انواع آبگرمکن ها بر اساس انرژی مورد استفاده در راستای تولید گرما می پردازیم.

  • آبگرمکن زغالی
  • آبگرمکن برقی
  • آبگرمکن خورشیدی
  • آبگرمکن گازی
  • آبگرمکن نفتی

هریک از انواع آبگرمکن ها چه ویژگی هایی دارند؟

انواع آبگرمکن هایی که در بالا ذکر شد، هر یک دارای ویژگی های منحصر به فرد خود می باشد. شناخت بیشتر در زمینه انواع آبگرمکن ها و ویژگی هایشان کمک شایانی در تعمیر و رسوب زدایی آبگرمکن می کند. در این قسمت به معرفی ویژگی های آنها می پردازیم.

آبگرمکن زغالی

آبگرمکن های زغالی یکی از انواع مختلف آبگرمکن ها براساس نوع سوختی که مصرف می کنند، هستند. همانطور که از اسم آنها برمی آید، این نوع از آبگرمکن برای گرم کردن آب از زغال به عنوان منبع سوخت استفاده می کند. لازم به ذکر است، که آبگرمکن های زغالی از قدیمی ترین نوع آبگرمکن ها به شمار می آیند که در گذشته استفاده از آنها بسیار متداول بوده است و امروزه کاربرد آنها منسوخ شده است.

آبگرمکن برقی

آبگرمکن های برقی که آنها را با نام آبگرمکن های الکتریکی نیز می شناسند، یکی از انواع پیشرفته و نسل جدید آبگرمکن ها به شمار می آید که به هر دو صورت ایستاده و دیواری ساخته و توزیع می شوند. در این سیستم ها منبع انرژی از طریق انرژی الکتریکی تامین می شود. یکی از قطعات مهم و اساسی در ساختار این تجهیزات، المنت های موجود در داخل دستگاه می باشد.

نحوه عملکرد آبگرمکن های برقی به این صورت است، که هنگامی که دستگاه به برق متصل می شود، المنت های قرار داده شده در داخل آبگرمکن با عبور جریان برق شروع به گرم شدن می کنند و در نهایت منجر به گرم شدن آب و تولید آب گرم مورد نیاز می شوند.

آبگرمکن خورشیدی

آبگرمکن های خورشیدی نیز از سری مدل های جدید این تجهیزات به شمار می آیند. مهم ترین مزیت آبگرمکن های خورشیدی در مقایسه با سایرین منبع سوخت آن است. این نوع از آبگرمکن ها به جای منبع از انرژی خورشید جهت گرم نمودن آب استفاده می کنند. کلکتورهای خورشیدی موجود در ساختار این آبگرمکن ها انرژی حرارت ساطع شده از خورشید را به خود جذب می کنند و با اینکار سبب گرم شدن آب موجود در منبع می شوند. از دیگر ویژگی آبگرمکن های خورشیدی سازگاری با محیط زیست و عدم مصرف بیهوده انرژی است.

آبگرمکن گازی

از متداول ترین انواع آبگرمکن ها می توان به نوع گازی آنها اشاره کرد. این آبگرمکن ها به دلیل دسترسی آسان تمامی مناطق به گاز، به وفور در منازل و ساختمان ها به چشم می خورند. همانطور که از اسم آنها می توان حدس زد، منبع سوخت در این آبگرمکن ها گاز است.

از کاربردی ترین قطعات موجود در آبگرمکن های گازی می توان به ترموستات اشاره نمود. نحوه عملکرد این تجهیزات به این شکل است، که ترموستات تعبیه شده در آبگرمکن دما و فشار را در حالت معمولی نگه می دارد و آن را تنظیم و کنترل می کند. سپس شیر پیلوت که از دیگر اجزای سازنده آبگرمکن های گازی است، سبب روشن ماندن شعله مشعل و کاهش خطر رخ دادن انفجار می شود. لازم به ذکر است بدانید که، رسوب زدایی آبگرمکن گازی کمی حساس تر و خطرناک تر از آبگرمکن های دیگر است و باید توسط تعمیرکاران ماهر و افراد متخصص انجام شود.

آبگرمکن های نفتی

آبگرمکن های نفتی را میتوان یکی از قدیمی ترین مدل های آبگرمکن دانست. در زمان های قدیم که دسترسی به نفت برای همه کار ساده ای بود، از این مدل آبگرمکن ها استفاده می شد. منبع تامین انرژی جهت گرم کردن آب در این آبگرمکن ها، نفت است.

طرز کار آبگرمکن های نفتی به این شکل است، که نفت موجود در دستگاه با عبور از کاربراتور به کمک لوله های رابط به محفظه تعبیه شده در دستگاه جهت احتراق انتقال می یابد. اتفاقی که در آبگرمکن های نفتی می افتد، این است که هوا از طریق یک روزنه وارد دستگاه می شود و به دلیل ترکیب شدن با سوخت سبب ایجاد شعله می شود. با گرمای ناشی از احتراق نفت و ایجاد شعله، آب وارد شده به سیستم گرم می شود. آبگرمکن های نفتی بیشتر زمینی است و روش رسوب زدایی آبگرمکن زمینی بسیار ساده تر از آبگرمکن دیواری می باشد.

روش های رسوب زدایی آبگرمکن زمینی بسیار ساده تر است.

رسوب گیری آبگرمکن به چه معنا است؟

املاح و مواد معدنی موجود در آب سبب ایجاد رسوب در قسمت های گوناگون آبگرمکن شده و در نحوه عملکرد آن اخلال ایجاد می کنند. به تدریج این مواد رسوبی به بخش های داخلی آبگرمکن نفوذ کرده و باعث ایجاد مشکلات بزرگ ‌تر می شود. در چنین شرایطی برای بازگرداندن راندمان کاری دستگاه لازم به رسوب زدایی آبگرمکن است.

روش های رسوب زدایی آبگرمکن ایستاده و دیواری کدامند؟ (مرحله به مرحله)

همانطور که گفته شد؛ رسوب بستن در بخش های داخلی آبگرمکن سبب بروز مشکل و نقص در طرز کار آن می شود و به مرور زمان می تواند مشکلات بیشتری ایجاد کند و هزینه های بالایی را بر دوش مالکان آن متحمل کند. عدم استفاده از تجهیزات مناسب برای کاهش احتمال رسوب گذاری آب می تواند، به مسدود شدن لوله های آبگرمکن ختم شود و شما را مجبور به اقدام برای رفع این مشکل با یکی از روش های رسوب زدایی آبگرمکن نماید.

1- استفاده از رسوب گیر یکی از اصلی ترین روش های جلوگیری از رسوب آبگرمکن

یکی از راه حل های موجود در رابطه با رسوب زدایی آبگرمکن استفاده از رسوب گیر می باشد، که تا حد زیادی می تواند برای جلوگیری از ایجاد رسوب مفید باشد. تنها مشکل اصلی استفاده از این روش در آن است، که استفاده از رسوب گیر به منظور پیشگیری از رسوب بستن دیگ آبگرمکن زمینی مناسب می باشد و برای آبگرمکن های دیواری بلا استفاده است.

رسوب زدایی آبگرمکن امری حساس است.

2- استفاده از سختی گیر برای جلوگیری از رسوب بستن آبگرمکن

از دیگر تجهیزاتی که برای پیشگیری از ایجاد رسوب توصیه می شود، دستگاهی به نام سختی گیر است، که مواد و املاح موجود در آب را به خود جذب کرده و همانند یک فیلتر عمل می کند. در واقع سختی گیر با کاهش املاح آب از رسوب بستن دیگ آبگرمکن های زمینی و دیواری جلوگیری می کند.

3- اسیدشویی؛ یکی دیگر از روش های رسوب زدایی آبگرمکن

به طور معمول رسوب های ایجاد شده به واسطه حرارت دیدن املاح موجود در آب شهری در برابر اسیدها بسیار شکننده هستند و به همین دلیل می توان از شست و شوی دیگ به وسیله اسید، به عنوان یکی از اصلی ترین روش های رفع رسوب آبگرمکن ها اشاره نمود. قابل ذکر است که اسید خورندگی بسیار بالایی داشته و به همین دلیل هرگز توصیه نمی شود از آن در منزل استفاده نمایید. شست و شوی رسوب آبگرمکن با اسید تنها باید توسط متخصصین انجام شود.

نکات ایمنی درباره رسوب زدایی آبگرمکن ایستاده یا دیواری با استفاده از اسید

همانطور که می دانید، اسید ماده ای خورنده است که به همین دلیل می تواند رسوبات آهکی ایجاد شده در آبگرمکن را از بین ببرد. توجه کنید که همین خاصیت اسید می تواند برای افراد خطر آفرین باشد و در صورت عدم توجه به نکات ایمنی شما را دچار آسیب فیزیکی کند. به همین دلیل است که توصیه می شود رسوب زدایی آبگرمکن ایستاده خود را به متخصصان امر سپرده و سلامت خود را در خطر قرار ندهید. چنانچه برای رفع رسوب آبگرمکن به کمک احتیاج دارید، می توانید این خدمات را از تهویه گستر راگا دریافت نمایید.

تصویری از رسوب گرفتن آبگرمکن زمینی

برای تمیزکردن آبگرمکن به چه وسایلی نیاز دارید؟

برای تمیز کردن و رسوب زدایی آبگرمکن به یکسری تجهیزات نیاز است، که وجود این وسایل برای انجام این کار ضروری است. اولین وسیله برای تمیز کردن آبگرمکن پمپ شناور است، که برای رسوب گیری آبگرمکن های بدون مخزن استفاده می شود. دومین وسیله شلنگ باغبانی است، که بتوان به بدنه آبگرمکن متصل کرد و مواد شوینده و یا اسید را توسط آن به داخل آبگرمکن ریخت. سومین وسیله مورد نیاز سطل است، که برای جمع آوری آب و رسوبات مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین بخشی که برای رسوب گیری هیتر نیاز است، مواد شوینده و یا اسید است . آچار هم آخرین ابزار که برای بستن پیچ و مهره ها و سفت کردن آنها استفاده می شود.

اگرچه رسوب زدایی آبگرمکن بدون مخزن و با مخزن بیش از حد پیچیده نیست، اما مهم است که به درستی و توسط افراد متخصص انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع می توانید به سایت Your H2 Home.Com مراجعه کنید.

رسوب گذاری آبگرمکن توسط تعمیرکاران ماهر

اهمیت رسوب زدایی آبگرمکن توسط افراد ماهر

رسوب زدایی آبگرمکن به شدت از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا در صورت انباشته شدن رسوبات در درون آبگرمکن، این دستگاه دچار مشکل می شود و قادر به گرم کردن آب مصرفی مورد نیاز ساختمان نخواهد بود. به دلیل حائز اهمیت بودن رسوب زدایی آبگرمکن، لازم است که اینکار توسط افرادی ماهر و متخصص انجام شود. به این ترتیب؛ علاوه بر کاهش احتمال رسوب بستن آبگرمکن مجدد این دستگاه در زمانی کوتاه، از خطرات احتمالی موجود برای شما، جلوگیری خواهد شد.

سوالات پر تکرار در مورد رسوب زدایی آبگرمکن

  1. آیا رسوب زدایی آبگرمکن با اسید خطرناک است؟
    1. اسید ماده ای خورنده است و همانطور که می تواند رسوب را حل کند، برای پوست انسان نیز خطرناک است. به همین دلیل توصیه می شود، اگر در این کار تجربه ندارید، برای جلوگیری از آسیب احتمالی کار را به یک تعمیرکار بسپارید؟
  2. چه طور می توانم یک تعمیرکار آبگرمکن ماهر پیدا کنم؟
    1. اگر می خواهید پاکسازی رسوب آبگرمکن خود را به یک تعمیرکار ماهر بسپارید، می توانید از تهویه گستر راگا کمک بگیرید. ما در تهویه گستر راگا، خدمات تعمیر و نگهداری انواع سیستم های سرمایش و گرمایشی گازی و برقی و تاسیسات ساختمانی را به انجام می رسانیم.
  3. تعمیر آبگرمکن دیواری و ایستاده توسط تهویه گستر راگا در کدام مناطق تهران به انجام می رسد؟
    1. ما رسوب زدایی را برای آبگرمکن های شما در تمامی مناطق تهران به انجام می رسانیم. 
  4. برای درخواست اعزام تعمیرکار آبگرمکن از کجا می توانم اقدام کنم؟
    1. اگر قصد درخواست اعزام تعمیرکار را دارید، می توانید از فرم ثبت درخواست و یا شماره های موجود استفاده کنید و از مشاوره رایگان برای رسوب زدایی انواع سیتسم های آبگرمکن استفاده کنید.

تهویه گستر راگا با بهره ‌گیری از افراد حرفه ای و مجرب و همچنین استفاده از تجهیزات به روز و باکیفیت، در تمامی مناطق تهران و در طول تمام ساعات شبانه روز آماده ثبت سفارش و خدمات رسانی جهت رسوب زدایی آبگرمکن و انجام تمامی امور تاسیساتی در سریع ترین زمان ممکن به شما عزیزان می باشد.

آرزو نیاسری
کارشناس سیستم های تهویه متبوع


4 پاسخ به “روش های رسوب زدایی آبگرمکن”

  1. علی کاظمی گفت:

    سلام. خسته نباشید. ما آبگرمکن مون را تازه اسیدشویی کردیم و الان بعد از یک ماه دوباره فشار آب کم میشه، مشکلش از چی میتونه باشه؟ یعنی دوباره باید تعمیر بشه ؟ ممنون میشم جواب بدین.

    • روش های مختلف رسوب زدایی آبگرمکن سطح اثرگذاری مختلفی دارند. چنانچه آب منطقه سکونت شما بیش از حد املاح داشته باشد، می تواند از سختی گیر برای جلوگیری از رسوب بستن آبگرمکن استفاده کنید.

  2. Farshad poormand گفت:

    هزینه رفع رسوب آبگرمکن دیواری چقدر میشه؟

    • هزینه رسوب زدایی بسته به نوع و مدل آبگرمکن دیواری و محل سکونت شما می تواند متغیر باشد. جهت اطلاع از قیمت دقیق بهتر است با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×